Σύλλογος Φοιτητών ERASMUS ΑΤΕΙΘ

Το ESN ATEI Θεσσαλονίκη είναι μέρος της πανευρωπαϊκής οργάνωσης φοιτητών Erasmus Student Network, που δημιουργήθηκε για να στηρίξει και να αναπτύξει την ανταλλαγή φοιτητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. To δίκτυο ESN διαθέτει περισσότερα από 420 τοπικά τμήματα σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε 36 χώρες, που δραστηριοποιούνται σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, με περίπου 14000 ενεργά μέλη. Το δίκτυο είναι σε άμεση επαφή με περισσότερους από 150000 «διεθνείς» φοιτητές.

Ο στόχος του ESN ATEI Θεσσαλονίκης είναι η βελτίωση της κινητικότητας και εμπειρίας όλων των φοιτητών που σπουδάζουν στην πόλη μας. Ένας από τους κύριους στόχους μας είναι η βελτίωση της κοινωνικής και προσωπικής ολοκλήρωσης των φοιτητών ανταλλαγής (exchange students) στο πλαίσιο του Erasmus. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι κάθε φοιτητής Erasmus που έρχεται είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος, λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, εντάσσεται και συμμετέχει στην τοπική ζωή των φοιτητών. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, διοργανώνουμε εκδηλώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όλο το χρόνο. Έχουμε επίσης δημιουργήσει το «buddy system», διαμέσου του οποίου παρέχουμε πληροφορίες στους φοιτητές Erasmus, τους παίρνουμε από το αεροδρόμιο και τους βοηθάμε για το οτιδήποτε! Με μια λέξη, είμαστε εδώ για να κάνουμε τη διαμονή τους στη Θεσσαλονίκη μια καλύτερη, πιο εύκολη και πιο πλούσια εμπειρία.

Αν θέλετε και εσείς να συμβάλλετε στην προσπάθεια μας αυτή μπορείτε να μας βρείτε στο γραφείο Erasmus, στο facebook (https://www.facebook.com/EsnAteiThessaloniki) ή να στείλετε email στο erasmusteithe at gmail.com και esn at teithe.gr.

 

 

Copyright © 2010  Designed by Chaido Mizeli